Vítr se opřel do stromů i do střech, v Kroměříži museli dočasně uzavřít ulici

ZLÍNSKÝ KRAJ – Varování meteorologů se vyplnilo a silný vítr společně s deštěm trápí od ranních hodin některé části Zlínského kraje. S následky řádění živlů se musí vypořádat hasiči, kteří měli dosud na dvě desítky výjezdů. Nejvíce jich bylo na Kroměřížsku a Vsetínsku.

První dva větrem vyvrácené stromy odstraňovali hasiči v ranních hodinách v Uherském Brodě a Chvalčově. Poté na chvíli zavládl klid. „S příchozím deštěm však přišly i další oznámení. Hasiči ve většině případů odstraňovali popadané stromy a větve ze silnice. V Morkovicích-Slížanech a Rožnově pod Radhoštěm zabezpečovali vichrem poškozené střechy,“ popisuje mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ulice Smetanova v Kroměříži je momentálně uzavřena. „Silný vítr zde shodil dráty internetového připojení. Na místě jsou technici, kteří provádějí opravu. Předpokládaný čas otevření komunikace je do 15. hodiny. Kroměřížští hasiči byli přivoláni na pomoc i do ulice Lázeňská, kde v areálu zámku začaly opadávat vlivem silného větru tašky ze štítové zdi,“ sdělila Javoříková.

Všechny události se naštěstí obešly bez zranění. „Momentálně je v kraji klid. Věřme, že to tak vydrží a silný vítr nebude páchat další škody,“ doufá Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje