Vsetín svým obyvatelům nezvedne poplatky za odpad

VSETÍN – I když náklady na likvidaci odpadu vzrostly a mnoho okolních obcí reagovalo navýšením poplatků, Vsetín se rozhodl ponechat je ve stejné výši jako doposud. Pro rok 2022 tedy zůstává poplatek 600 korun za osobu a rok.

Od roku 2020 je poplatek za odvezení odpadů ve Vsetíně 600 korun, kdy se po 12 letech zvedl z původních 492 korun. V České republice dosahuje průměrná výše základního poplatku 621 korun za osobu a rok. „I když náklady na likvidaci jedné tuny odpadu vzrostly našim technickým službám meziročně asi o 10 procent, ponechali jsme výši poplatku pro rok 2022 na stejné úrovni jako loni,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poplatky vybrané od občanů města ani zdaleka nepokryjí skutečné náklady na svoz a likvidaci komunálního odpadu. V loňském roce například radnice doplácela ze svého rozpočtu na tuto činnost 11 milionů korun. Letos se počítá s doplatkem 13 milionů.