Budou mít i Kroměřížané sdílená kola a koloběžky? Dejte radnici vědět v anketě

KROMĚŘÍŽ – Vedení Kroměříže uvažuje o pořízení sdílených kol a elektrokoloběžek. Ty by mohly sloužit k rychlému přesunu po městě pro místní i návštěvníky. Konečné slovo padne po výsledcích ankety, které se mohou Kroměřížané zúčastnit do 14. března.

Kola a koloběžky už úspěšně fungují na jiných místech. V rámci Zlínského kraje si získaly přízeň Hradišťáků i Zlíňanů. „Lidé je hojně používají k rychlým přesunům po městě, nemusí tak řešit čekání na spoje městské hromadné dopravy, nemusí používat vlastní automobily. Zřízení této služby by bylo přínosem jak pro obyvatele a turisty, tak i pro životní prostředí,“ sdělil místostarosta Vratislav Krejčíř.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na zavedení služby by radnice ráda znala názor místních. „V aplikaci Mobilní Rozhlas, která zprostředkovává aktuální zprávy z města jeho obyvatelům a slouží jako oboustranný kanál informací, probíhá až do 14. března anketa. Z jejích výsledků se vedení města dozví, zda mají lidé o sdílené koloběžky a kola zájem, k jakým účelům by je využívali, a zároveň díky odpovědím respondentů zjistí nejvhodnější umístění jednotlivých stanovišť,“ přiblížil mluvčí radnice Jan Vondrášek.

Na základě výsledků by pak město jednalo s případnými poskytovateli služby. Anketu naleznete na webových stránkách.