Cestující v kraji čekají výluky, hlavně v Adamově a na Blanensku

BLANSKO, BRNO-VENKOV, BŘECLAV – Venku sluníčko pálí i přes tu vichřici, a proto i stavební firmy chtějí tuto příležitost využít a nachystaly na tento víkend a příští týden řadu výluk. Tentokrát se týkají hlavně Adamova a Blanenska.

Tento a poslední únorový víkend bude přerušena komunikace mezi Adamovem a Bílovicemi. Adamov s Brnem spojí mikrobusy do Útěchova, odkud pojede návazný bus do Brna. V ranních a večerních hodinách pojedou mikrobusy až do zastávky Lesná nádraží. Speciální režim pak bude mít obsluha zastávky Babice nad Svitavou – U penzionu, která bude přesunuta na parkoviště před bývalou LDN. Počet spojů bude omezený. Od pondělka 21. do pátku 25. února v dopoledních hodinách bude na trase Břeclav – Novosedly – Hrušovany nad Jevišovkou – Šanov probíhat tradiční údržba tratě. Vlaky budou v jednotlivých dnech nahrazeny autobusy. Od pondělí do středy vždy v dopoledních hodinách budou vlaky R8 a R12 v úseku Vyškov – Brno nahrazeny náhradními autobusy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Od pátku 25. února do 4:00 hodin v pondělí 28. února nepojedou vlaky mezi Blanskem a Rájcem-Jestřebí. Obsluhu zajistí prodloužené spoje autobusů xS2B a xS2K. Z důvodu jeřábových prací bude od 23:00 v sobotu 19. února do 5:00 v neděli 20. února uzavřena ulice Provazníkova v úseku mezi Tomkovým náměstím a ulicí Karlovou. Večerní spoje linek 25 a 84 pojedou v úseku Tomkovo náměstí – Židenice kasárna odklonem ulicemi Valchařskou a Karlovou. Na odklonové trase nebudou obsluhovat žádné zastávky. Noční autobusová linka N94 pojede v úseku Tomkovo náměstí – Maloměřický most obousměrným odklonem ulicí Valchařskou. Vynechá tak zastávku Karlova. Autobusová linka xS2A (náhradní doprava za vlak) pojede v úseku Tomkovo náměstí – Obřanská – u školy Proškovo náměstí obousměrným odklonem ulicí Valchařskou.