Někdo načmáral poslanci Tesaříkovi před dům v Hodoníně nápis, že je zrádce

HODONÍN – Protesty proti novému pandemickému zákonu se objevily také v Hodoníně. V neděli odpoledne odpůrci zákona nadávali a troubili před bytovém domem, v němž bydlí lidovecký poslanec a bývalý ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík.

Ve čtvrtek ale odpůrci pandemického zákona Antonínu Tesaříkovi nasprejovali před dům nenávistný nápis Tesařík je zrádce. Jejich útoky prošetřuje policie. Hnutí Chcípl pes před časem zveřejnilo adresy poslanců a jejich členové vyzývali na sociálních sítích k jejich obtěžování. „Kolegovi Antonínovi Tesaříkovi načmárali před dům členové iniciativy Chcípl pes nápis, že je zrádce. Už toho bylo vážně dost. Pokud má potřebu někdo obtěžovat poslance u jejich domovů, je to naprosto za čárou. Vyzývám Chcípl pes, aby s podobnými akcemi okamžitě přestal,“ napsal na Twitteru ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Policie prověřuje případ nasprejování nápisu před bytovým domem v Hodoníně, kde Tesařík bydlí. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a podařilo se nám ustanovit i vyslechnout podezřelého. Právní kvalifikace skutku nemusí být konečná,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.