Snažila se zachránit svého psa, přitom skoro sama přišla o život

OLOMOUCKO – Dramatické chvíle se odehrály včera odpoledne na řece Bystřici u splavu v Bystrovanech. Z vody zde vytáhli policisté tonoucí ženu v bezvědomí, po resuscitaci byla převezena do nemocnice. Podle sdělení svědka měla žena z vody zachraňovat svého psa.

Policisté včera odpoledne vytáhli z řeky Bystřice u splavu v Bystrovanech bezvládné tělo tonoucí ženy v bezvědomí. Hlídky policistů na místo přijely po oznámení od záchranné služby o tonoucí osobě, které policie přijala včera po půl páté odpoledne. Po vytažení z řeky policisté ihned zahájili resuscitaci, po příjezdu záchranářů tito dál pokračovali v oživování. Žena s obnovenými životními funkcemi byla převezena do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči s policisty na člunu propátrávali dál řeku, zdali se tam nenachází další možná osoba, to se naštěstí nepotvrdilo. „Šetřením na místě a na základě sdělení svědka události měla žena spadnou do řeky poté, co se snažila z vody vytáhnout svého psa,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Hladinu řeky zvýšil včerejší déšť, včera odpoledne voda ve Velké Bystřici dosahovala do výšky 150 centimetrů, stále však zůstávala pod prvním stupněm povodňové aktivity.