Speed Marathon se blíží. Pomozte policistům vybrat nejrizikovější místa na jihu Čech

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeští policisté se zapojí i v letošním roce do již tradiční preventivní akce s názvem SPEED MARATHON, která proběhne koncem března ne jen na území celé republiky, ale napříč celou Evropou. Tato akce je zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Jak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, policisté budou provádět měření rychlosti v rizikových lokalitách, které vyberou na základě dopravně-bezpečnostních analýz. „Nebudou to však jen policisté, kdo tyto úseky budou vybírat, ale i samotní občané mají možnost doporučit z jejich pohledu rizikové úseky, na kterých by tato akce měla proběhnout,“ říká policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlasování probíhá právě v těchto dnech, začalo již 1. února a bude trvat až do 28. února 2022 a to prostřednictvím online formuláře, který najdete zde. Občané v něm mohou zanést nové tipy nebo podpořit ty stávající. „Pokud tedy znáte nějaká riziková místa, víte o úseku, kde řidiči porušují předpisy, neváhejte a zapojte se do výběru míst, kde budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ dodala Schwarzová.

Cílem této akce je snížení dopravní nehodovosti a zvýšení bezpečnosti na silnicích.