Trojka zlodějů v Ostravě nakradla během týdne kabely za stovky tisíc

OSTRAVA –  Trojici zlodějů ve věku 26 až 59 let, kteří v areálu jedné z ostravských firem nakradli za pomocí rozbrušovačky kabely za několik stovek tisíc korun, už dopadli kriminalisté. Jak se ukázalo, zloději do firmy přišli během jednoho týdne hned několikrát.

Případ se stal v průběhu letošního ledna. „V lednu jsme na oddělení ve Slezské Ostravě přijali poprvé oznámení o krádeži materiálu v jedné z místních firem,“ popisuje události policejní mluvčí z Ostravy, Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle sdělení policistů pachatelé vnikli na pozemek firmy a následně z venkovních objektů, pásových dopravníků a elektrických rozvaděčů ukradli větší množství přívodních kabelů. Odnesli si také součástky elektroinstalace, nebo řídící jednotky z rozvaděčů.

Kriminalisté během řešení případu zjistili z firemních kamer, že pachatelé se na místo vraceli opakovaně. V jednom případě byli dokonce vyrušeni ostrahou a utekli s prázdnou. Při jejich poslední nezvané návštěvě se však ochrance podařilo zloděje na místě zadržet a předat je do rukou policistů.

„Škoda ukradeného materiálu je vyčíslena na několik stovek tisíc korun. Pachatelé se při výslechu přiznali,“ řekla dále Michalíková s tím, že krádeže mají na svědomí dva muži ve věku 26 a 42 let.

Zloději kabely dále zbavili pomocí plamene plastů a prodávali je do sběren. S tím jim měl pomáhat 59letý komplic.

Dva mladší pachatelé už byli obviněni z krádeže a poškození cizí věci. Třetí muž byl obviněn z přečinu spolupachatelství při krádeži. V případě prokázání viny obviněným hrozí až pětileté vězení.