Video: Zásahová jednotka si došla pro dealery pervitinu

RYCHNOVSKO – Kriminalisté z týmu Toxi, po několika měsíční intenzivní práci, získali dostatek důkazů o nelegální drogové činnosti mužů ve věku 28 a 25 let. A tak byli hříšníci v uplynulých dnech v ranních hodinách zadrženi rychnovskými kriminalisty a zásahovou jednotkou policie Královéhradeckého kraje , na místě pomáhali také psovodi.

Na místě byli využiti i dva policejní psi Fox a Feebee, aby prohledali domovní prostory. Oba nezávisle na sobě dokázali určit místo, kde se droga nacházela. Po zadržení byly s muži provedeny výslechy, při nich se muži k trestné činnosti přiznali. Jeden z mužů byl dokonce za podobnou trestnou činnost odsouzen a v březnu uplynulého roku byl podmínečně propuštěn z vězení.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při domovních prohlídkách byly u zadržených pachatelů nalezeny digitální váhy, sáčky a rovněž i pervitin. Kriminalisté zjistili, že hříšníci tuto nelegální činnost provozovali od března 2021 do února 2022. „Osmadvacetiletý muž nejméně 39 osobám v nejméně 496 případech poskytl celkem 122gr. pervitinu za celkovou částku 200 tisíc korun. Pětadvacetiletý muž ve stejném období poskytl drogu minimálně 15 osobám v nejméně 357 případech, v celkovém množství 119 gr. pervitinu za celkovou částku 232 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

Pětadvacetiletý mladík je dle rozhodnutí soudce nyní stíhán vazebně a hrozí mu za výrobu pervitinu až pět let vězení.  O tři roky starší muž by mohl jít do vězení až na deset let.