Vítr strhl kus plechové střechy v lyžařském středisku na Kohútce

VSETÍNSKO – Silný vítr ani včera nepřestal zaměstnávat hasiče ve Zlínském kraji. Kromě menších zásahů museli vyjíždět také do Nového Hrozenkova, kde došlo k poškození střechy známého hotelu.

Kvůli řádění živlů hasiči vyjížděli celkem k 11 událostem. „V 9 případech odstraňovali popadané stromy a větve z komunikací a elektrického vedení. Střechy objektů poškodil vítr v Uherském Brodě, kde se jednalo o uvolněné plechy na rodinném domě, a v lyžařském středisku Kohútka u Nového Hrozenkova,“ shrnula mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

A právě zásah na Kohútce byl ze všech nejkomplikovanější. „Silný poryv větru zapříčinil poškození plechové střechy hotelu. Hasiči za pomoci výškové techniky postupně plech odřezali a spustili jej bezpečně na zem. Poté ve spolupráci s pokrývačem provedli provizorní zakrytí a zabezpečení střechy. Po celou dobu jim práci komplikoval silný nárazový vítr,“ vylíčila Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje