Nové přímé spojení Jevíčka a Velkých Opatovic s Brnem začne fungovat od 1. března

BLANSKO, BRNO – Od 1. března začne fungovat přímé spojení Jevíčka a Velkých Opatovic s Brnem. Cestující mohou využít tří ranních spojů a tří zpátečních spojů v odpolední době.

V listopadu 2021 došlo ke zrušení přímých autobusových spojů vedených z Jevíčka a Velkých Opatovic přes Boskovice do Brna. Tato linka nebyla zařazena do Integrovaného dopravního systému JmK a byla provozována na obchodní riziko dopravce. Jihomoravský kraj proto na její provoz neměl žádný vliv. Kvůli velké vlakové výluce mezi Brnem a Blanskem žádali občané z oblasti Velkých Opatovic a Jevíčka o zlepšení spojení s Brnem.  Jihomoravský kraj a KORDIS proto začal intenzivně hledat řešení, aby mohlo být přímé spojení obnoveno. To se podařilo a od 1. března budou jezdit tři ranní spoje a tři zpáteční spoje v odpolední době. Tyto spoje vzniknou propojením tří existujících linek a přidáním dalších odjezdů linky 234 mezi Blanskem a Boskovicemi. Zároveň dojde od léta ke snížení spojů na vlakové lince S21. V Brně bude linka ukončena v Králově Poli u nádraží, kde je přestup do všech důležitých směrů v Brně. Z nádraží jede expresní autobusová linka E56, která cestující zaveze přímo k nemocnici v Bohunicích.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.