Opilý cizinec usedl za volat a naboural několik aut

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V jedné z ulic v jihočeské metropoli bylo dnes v noci rušno. Čtyřiadvacetiletý cizinec pod vlivem alkoholu zde nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk a přejel do protisměru, kde naboural několik automobilů. On s automobilem skončil na střeše. 

Jak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, opilý cizinec řídil v pondělí krátce po půlnoci automobil značky Renault po ulici Opatovská ve směru od ulice Pražská. „Před jedním domem nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel vpravo mimo komunikaci a následkem toho dostal smyk, přejel do protisměru, kde narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla značky Škoda. To bylo nárazem vychýleno ze svého původního postavení a poškodilo oplocení domu, dále kapličku na plyn a rozvodnu na elektřinu. Nárazem byl cizinec se svým vozidlem odhozen na další zaparkované vozidlo značky Peugeot, přičemž se vozidlo přetočilo na střechu a zůstalo stát na silnici,“ popsala Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která opakovaně prokázala více než 2,1 promile alkoholu v dechu. Řidič utrpěl při nehodě zranění.

Celková škoda, kterou svoji riskantní jízdou způsobil, dosáhla výše 260 000 korun. Policisté navíc zjistili, že u sebe cizinec neměl řidičský průkaz a že vozidlo, ve kterém jel, mělo neplatnou technickou kontrolu. „Policisté muže podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala policejní mluvčí.

Opilý cizinec usedl za volat a naboural několik aut (zdroj Policie ČR)
Opilý cizinec usedl za volat a naboural několik aut (zdroj Policie ČR)