Šest osob na záchytce, z toho dvě ženy. Policisté na Vysočině se o víkendu potýkali s opilci

KRAJ VYSOČINA – Policisty o víkendu opět naplno zaměstnávali opilci. Žena s dvěma a půl promile řádila u nádraží ve Žďáře, muž v Humpolci se třemi promile ohrožoval svou partnerku. Přes tři promile měl i muž, který kopal do dveří a obtěžoval obyvatele domu v Jihlavě.

K prvnímu případu byli policisté přivoláni v sobotu 19. února po čtvrté hodině ráno v Jihlavě. V části Loudilka ležela u silnice devětatřicetiletá žena, které policisté vzápětí naměřili 2,97 promile alkoholu.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na opilou ženu natrefili policisté tentýž den kolem deváté večer i na ulici Nádražní ve Žďáře. „Osmnáctiletá žena nebyla schopna samostatné chůze, vulgárně pořvávala a chovala se útočně ke svému okolí. V jednání pokračovala i v přítomnosti hlídky. Při dechové zkoušce jí byla naměřena hodnota 2,57 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

K dalšímu opilci vyjížděli policisté v sobotu po deváté večer v Ledči. Dvaapadesátiletý muž z Opavska tentokrát nebyl schopen nejen chůze a komunikace, ale ani provedení dechové zkoušky.

A opilecké excesy pokračovaly i v neděli 20. února. Už v osm hodin ráno byli policisté přivoláni do domu v Humpolci, kde se z bytu ozývaly rány a křik. „Policisté zjistili, že se v bytě značně opilý muž choval agresivně vůči své partnerce. Ke zranění nedošlo. Policisté u jednačtyřicetiletého muže naměřili hodnotu 3,31 promile alkoholu, s hlídkou nespolupracoval,“ doplnila mluvčí.

V neděli po osmé hodině večer pak policisté natrefili na opilého osmačtyřicetiletého muže ze Žďárska, který v Jihlavě na zastávce v ulici S. K. Neumanna opakovaně vstupoval do vozovky a přitom vykřikoval. Policisté mu naměřili 2,65 promile alkoholu.

Opět přes tři promile

A poslední případ se týká opět Jihlavy, kde v neděli před devátou hodinou večer obtěžoval pětatřicetiletý opilý muž obyvatele bytového domu. „Pohyboval se ve společných prostorech, choval se hlučně, kopal do dveří a znečistil dveře jednoho z bytů a balkon. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 3,15 promile alkoholu,“ dodala Jana Kroutilová.

Všech šest hříšníků skončilo v doprovodu policistů na záchytce. Osmnáctiletá žena ze Žďárska, stejně jako jednačtyřicetiletý muž z Humpolce a pětatřicetiletý muž z Jihlavy čelí za své výtržnosti navíc podezření z přestupku proti veřejnému pořádku.