Silničáři ve Zlínském kraji budou letos pracovat na 20 úsecích silnic I. třídy

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínská správa Ředitelství silnic a dálnic ČR plánuje v roce 2022 řadu oprav na komunikacích I. třídy. Naplánováno je zatím 20 akcí, ve čtyřech případech jde o opravy mostů. Dnes o tom informovala mluvčí zlínské pobočky ŘSD Lucie Trubelíková.

Silničáři mají v kraji rozdělané 3 projekty, dva začaly už v předchozí sezóně. „V případě opravy komunikace I/35 ve Valašském Meziříčí v ulici Rožnovská už půjde jen o drobné dokončovací práce, jako například nástřik vodorovného dopravního značení. Vše doděláme na jaře, jakmile bude příznivější počasí. Dopravu tyto práce už výrazně neovlivní,“ uvedla Trubelíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pracovníci se v polovině března vrátí na stavbu I/55 na průtahu Kunovic. Nyní se bude upravovat křižovatka u staré školy. „Aktuálně vyřizujeme objízdné trasy. Pro vozidla nad 7,5 tuny by měla vést přes Moravský Písek, vozidla do 7,5 tuny budou uzavřený úsek objíždět po místních komunikacích. O veškerých omezeních budeme řidiče včas informovat,“ ujistila mluvčí.

Další již platné omezení se týká silnice I/57 před obcí Lidečko na Vsetínsku, kde je nutné bezodkladné zajištění svahu proti sesuvu. Vše probíhá bez výrazných zásahů do provozu, omezena je pouze rychlost, a to na 50 km/h. Zatím se vykácely stromy a začal se zpevňovat břeh, do oprav povrchu se silničáři pustí až na jaře, kdy budou lepší podmínky.

Sezóna začne opravou mostu u Rožnova, silnice na Zlínsku i rampy u Buchlovic

Hned na jaře odstartují opravy mostu přes potok Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. „Most celý zbouráme a postavíme nový. Pracovat budeme vždy na jedné polovině mostu. Provoz tedy bude veden po neopravované straně mostu. Pro pěší postavíme mostní provizorium. Tato oprava bude trvat do podzimu,“ přiblížila Trubelíková.

Hned zjara je naplánovaná i oprava povrchu silnice I/69 mezi Jasennou a Lutoninou, kde se bude rekonstruovat 700 metrů vozovky. ŘSD se pustí také do druhé rampy na silnici I/50 u Buchlovic.

Silničáři se vrátí do Otrokovic i Napajedel

Během roku čeká řidiče oprava dálničního přivaděče D55 v Otrokovicích (EXIT 30) a oprava silnice I/50 v Napajedlních v úseku od křižovatky u Fatry po odbočku za areálem. „Předpoklad zahájení je v první polovině roku. Práce v tomto frekventovaném úseku nebudou trvat déle, než 21 dnů,“ upřesnila Trubelíková.

Vzhledem k hustotě provozu bude náročná rekonstrukce kunovické estakády, včetně ramp. „Přesný termín realizace zatím neznáme. Zahájení prací na všech plánovaných projektech a související dopravní omezení budeme řidičům průběžně upřesňovat před zahájením prací,“ dodala mluvčí.