Ve Šternberku vznikne nová stezka pro pěší a cyklisty, stavba začne už zítra

ŠTERNBERK – Nová stezka pro pěší a cyklisty za téměř 5 milionů korun vznikne ve Šternberku. Stezka naváže na jíž postavenou trasu z Věžní ulice a bude pokračovat směrem na Štarnov. V jarních měsících si stavba vyžádá celkovou uzavírku Lhotské ulice.

Město Šternberk zítra zahájí stavbu nové stezky pro chodce a cyklisty ve Lhotě u železničního přejezdu ve směru na Štarnov. Nová stezka plynule naváže na již postavenou trasu z Věžní ulice. Povrch této nové komunikace pro pěší a cyklisty bude proveden z betonové zámkové dlažby a bude tak korespondovat s nynější podobou úprav na Věžní ulici. Vlastní smíšená stezka bude asfaltová a naváže na stávající cyklostezku ve směru na Štarnov.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V úseku mezi železničním přejezdem a Věžní dojde k rozšíření komunikace pro automobilový provoz, počítáno je i s novým odvodněním a vybudováním nového veřejného osvětlení jak vozovky, tak i stezky pro pěší a cyklisty. „Stavba si v průběhu realizace vyžádá celkovou uzavírku ulice Lhotské, a to v úseku od železničního přejezdu po začátek Věžní. Předpokládaný termín uzavírky je od 14. března do 30. dubna 2022. Ukončení prací je naplánováno na konec června letošního roku,“ uvedla mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Po dobu uzavírky povede objízdná trasa ve Lhotě za nádražím po trase spojující Lhotskou s ulicí Pískoviště. Obdobně, jako tomu bylo při stavebních pracích na železniční trati vloni. Na základě výběrového řízení bude stavební práce realizovat společnost K2 STAV ze Šternberka za celkem  4 774 765 korun.