Vraťte se v historii o sto let zpátky a užijte si voňavou sobotu na statku

V ZOO parku Vyškov na malebném Hanáckém statku se koná zajímavá akce Voňavá sobota v ZOO. Zúčastníte-li se, přesunete se v historii o sto let zpátky. Úchvatná replika statku z konce 19. a začátku 20. století vám nabídne prohlídku venkovních i vnitřních prostor. Dobové vybavení zahrnuje i funkční kachlová kamna, ve kterých si upečete voňavý chléb!

Nejen, že s dětmi zjistíte, jak takový starodávný chleba upéct, ale dozvíte se také něco o mouce, vyzkoušíte si, jak se mlátí obilí cepem, nebo jak se vlastně mele mouka.

Hanácký statek v ZOO parku Vyškov je místo, při jehož stavbě byly použity tradiční materiály jako třeba rákos na střechu statku a hliněné omítky v jeho vnitřních prostorách. Na dvorku uvidíte chlívek, holubník, králíkárnu, hnojiště i dobovou kadibudku. Pod stříškou si můžete prohlédnout zemědělské a stroje a nářadí. Ze dvorku vstoupíte do výminku – světnice a kuchyňky. Druhým vstupem můžete nahlédnout do dalších prostor statku, do kuchyně, světnice, černé kuchyně a spíže…

Spojte zajímavou prohlídku statku i zoologické zahrady se zábavnou a načnou akcí! Voňavá sobota se koná 26. února 2022 v čase 13.00, 14.00, 15.00 nebo 16.00. Vstupenku zakoupíte za 80 Kč pro dospělého a za 50 Kč pro dítě. Na akci je potřeba se nahlásit na telefonním čísle 720 562 302, bližší informace naleznete na webových stránkách ZOO park Vyškov.