Chytrý festival IQ Play míří znovu na zlínský zámek

ZLÍN – Milovníci stavebnic, deskových her a další chytré zábavy budou mít v březnu svátek. Ve zlínském zámku se totiž chystá 6. ročník putovního Festivalu IQ Play, kde si procvičíte kreativitu a logické myšlení. Přijít můžete mezi 7. a 31. březnem denně od 8 do 17 hodin.

Sály zámku se promění v herní zóny, přičemž největší část bude věnovaná deskovým a společenským hrám. Nudit se nebudou ani pravidelní návštěvníci festivalu. Organizátoři si letos připravili řadu novinek z říše deskových her, optických klamů, chytrých her pro úplně nejmenší děti a také robotických hraček.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kromě tradičních a známých stavebnic budou k vidění a vyzkoušení speciální designové kousky, které se běžně neprodávají. Za pozornost určitě stojí kuličkodráhy, skleněné mozaiky, pocitový chodníček nebo netradiční dřevěné skládačky. Děti se na akci seznámí i s programováním robotických hraček Bee Bot a Blue Bot. Chytré hlavičky uvítají množství dřevěných, plastových i kovových hlavolamů, mezi nimiž nebude chybět Ježek v kleci, Rubikova kostka nebo tradiční čínské Tangramy.

A co je důležité, Festival IQ Play donutí děti na chvíli odložit mobilní telefony a trpělivě hračky zkoumat. „Na hravém festivalu mohou zůstat celé hodiny. Dopolední časy u nás mohou trávit děti ze škol a školek a v rámci bezpečnosti se díky rezervačnímu systému nepotkají s jinými školními skupinami. Je skvělé, že mnoho pedagogů na této akci najde inspiraci k pořízení vzdělávacích pomůcek do výuky. Některé hračky se zaměřují na český jazyk, matematiku nebo třeba zeměpis,“ láká organizátorka akce Věra Stojarová.

Za vstupné zaplatíte 70 korun, rodinné bude stát 250 korun. Organizátorem Festivalu IQ Play je Inspirace Zlín.

Foto: Milan Mikšík
Foto: Milan Mikšík
Foto: Milan Mikšík