Magické datum 22. 2. 2022 přilákalo na jihlavskou radnici čtyři páry

JIHLAVA – Jihlavská matrika zaznamenává už od loňska zvýšenou poptávku po uzavření manželství. Hned čtyři dvojice si řeknou své ano v úterý 22. února, za což může právě ono mimořádné datum.

Jihlavská radnice dnes hostí čtyři svatby, důvodem je magické datum 22. 2. 2022. Ve všední dny bývá totiž zájem o sňatky spíš ojedinělý.  „Zpravidla se jedná o význam data uzavření manželství pro snoubence. Ať už jde o výročí jejich seznámení nebo jako letos, o takzvané magické datum,“ vysvětluje vedoucí Oddělení matrik Veronika Mašová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Již krátce po spuštění rezervačního systému pro letošní rok zaznamenali pracovníci matriky zvýšenou poptávku po termínech. První zájemci o uzavření manželství právě 22. února je kontaktovali už loni v listopadu. „Poslední zájemci o svatbu s tímto datem nás navštívili před dvěma týdny,“ dodává Veronika Mašová.

Zatím nejvíce letošních rezervací je na červen nebo srpen. Vyššímu zájmu aktuálně přeje i rozvolnění vládních restrikcí. Kapacita počtu účastníků na obřadech není v současné době omezena.

V uplynulém roce oddali jihlavští zastupitelé 167 párů, o 8 více než v roce předchozím.