Policie objasnila případ exploze toitoiky v Přerově, pachatelé musí uhradit škodu

PŘEROV – Přerovští policisté řešili případ exploze toitoiky u nákupního centra v Přerově na Silvestra večer. Díky videu, které policie zveřejnila v médiích, se jim přihlásili mladíci, kteří byli na záběru zachyceni a s jejich pomocí se podařilo zjistit pachatele.

K explozi toitoiky na Čechově ulici v Přerově, která byla postavená vedle budovy Galerie Přerov, došlo přibližně ve 20:00 hodin 31. prosince 2021 po vhození zapáleného předmětu. Po výbuchu se mobilní toaleta roztříštila na několik kusů, které poškodily plechovou stěnu vedle stojící unimo buňky sloužící k testování osob na covid.  Policie požádala o pomoc veřejnost, aby pomohla se ztotožněním skupiny osob na zveřejněném videu, které by mohly pomoci s objasněním případu. Video jsme zveřejnili v tomto článku. Na základě videa se policii ozvali mladíci, kteří byli na záběru zachyceni a policii se podařilo zjistit pachatele výbuchu  a případ objasnit. „Neprokázalo se, že by došlo k úmyslnému poškození tohoto sociálního zařízení, ale šlo spíš o souhru náhod, za kterým stálo neuvážené jednání dvou mladistvých hochů, kteří měli k dispozici zábavnou pyrotechniku,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Způsobenou škodu, která přesáhne 20 000 korun, budou muset mladíci společnými silami uhradit. „Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé osoby, nebudeme poskytovat k případu další bližší informace,“ doplnila Zajícová.