Šofér s více než 3 promile dostal smyk a boural do plotu, od nehody odešel na ubytovnu

TRUTNOVSKO – K bouračce osobního auta Opel došlo uplynulou neděli krátce před osmou hodinou ranní v Žižkově ulici ve Vrchlabí. Proč řidič zmizel z místa bouračky a proč řídil pod vlivem alkoholu bude muset nyní vysvětli vrchlabským policistům, kteří ho na místní ubytovně zadrželi.

„Opilý 26letý řidič dle dosud zjištěných skutečností při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, když na zasněžené vozovce dostal smyk a poté narazil do plotu, který poškodil,“ říká mluvčí policistů Šárka Pižlová. Muž se dobrovolně přiznal, že řídil v opilosti a podrobil se dechové zkoušce, která ukázala 3,09 promile alkoholu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hříšník přišel na místě ihned o řidičák a musel se také podrobit lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Opilec způsobil škodu za 35 tisíc korun. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky za mřížemi.