Stavba parkovacího domu finišuje, zastřešuje se veřejného prostranství

KROMĚŘÍŽ – Nová stání v centru města nabídl Kroměřížanům parkovací dům, který je od 14. února ve zkušebním provozu. Do oficiálního otevření zbývá ještě dokončit venkovní část. Stavbaři proto momentálně pracují na zastřešení veřejného prostranství před budoucím turistickým centrem, které přiléhá ke garážím.

Po zahájení zkušebního provozu si do parkovacího domu záhy našli cestu první motoristé. „Zkušební provoz slouží mimo jiné k vychytání případných drobných nedostatků, které se při stavbě neprojeví,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec. „Dokončení celého projektu a jeho slavnostní otevření plánujeme na konec dubna či začátek května letošního roku tak, aby parkovací dům, stojany na kola pro cyklisty i turistické centrum byly k dispozici před letní návštěvnickou sezonou.“

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na zastřešení veřejného prostranství vybrali radní kroměřížskou firmu VW Wachal. Ta nabídla cenu zhruba 3,1 milionu korun.

Parkovací dům má kapacitu 137 stání, přičemž 6 je určeno pro hendikepované. Parkování je do půl hodiny zdarma, za každých dalších započatých 60 minut řidiči zaplatí desetikorunu. Auto tu mohou nechat po celý den za 50 korun. Garáže zůstanou v provozu od pondělka do neděle nonstop, platí se ale jen mezi 6. a 22. hodinou, jinak je parkování zdarma. Po zaplacení parkovného má řidič 15 minut na odjezd. Případná ztráta parkovacího lístku vyjde na 500 korun.