Udělejte radost svým dětem! Vezměte je do loutkového divadla!

PLZEŇ – Vymaňte se ze stereotypu a zkuste udělat něco, co vaše malé ratolesti potěší. Připravte jim neopakovatelný zážitek a vezměte je na představení do loutkového divadla V Boudě.

To slaví letos již 94. výročí své existence. Na prvních loutkách pro divadlo se podílel i řezbář Karel Nosek, který spolupracoval s Josefem Skupou na Spejblovi a Hurvínkovi. Divadlo letos nabídne dvě desítky pravidelných sobotních představení. Uvede také premiéru předchozí sezony, a to autorskou pohádku Kašpárek s Honzou – poslední dobrodružství?

Do roku 1939 divadlo fungovalo v sále sokolovny Sokola Plzeň III na hřišti Bory. Po válce v roce 1947 se postavila dřevěná bouda, ve kterém působilo až do roku 1988. Poté své útočiště našlo v Divadle malých forem, později Divadlo Kruh v Domu kultury. „Tři roky (1995 až 1998) hrálo v kulturním sále Měšťanské besedy. Od roku 1999 působíme ve Skvrňanech v M-klubu. Bouda byla v 90. letech bohužel stržena a nyní na jejím místě stojí bytový dům,“ uvedl principál divadla Jiří Fiala, který připomněl, že divadlo v minulosti vystupovalo také v zahraničí, například v Německu, na Slovensku nebo v Belgii.

Divadlo V Boudě sídlí v Macháčkově ulici 28 ve Skvrňanech v M-klubu a nabízí klasické pohádky, které jsou určené hlavně dětem do devíti let. Poslední únorovou sobotu (26. února) uvede Kašpárek s Honzou hru o tom, jaké dobrodružství  spolu zažijí na cestě za pokladem v zakletém hradu, a také o tom, že přátelství má větší cenu než všechny poklady. Na pohádku se mohou těšit děti i 5., 19. a 22. března. Vstupné na představení činí 40 korun pro děti, 60 korun pro dospělé.