Cestovní ruch se letos dočká výrazné finanční injekce

JIČÍN – Patrně nejvíce zasažená oblast Covidem-19 se má letos dočkat významné finanční podpory ve formě dotací, nebude mít ale na ně nárok každý. Každou žádost budou navíc posuzovat členové komise.

Cestovní ruch byl v loňském roce silně zasažen pandemií koronaviru, proto pro něj byla vyhrazena daleko větší částka než v minulých letech. Tentokrát jde o sumu šest set tisíc korun. O dotaci mohou žádat fyzické nebo právnické osoby, nikoli příspěvkové organizace. „Program je rozdělen do čtyř oblastí podpory: Tvorba turistických produktů, Rozšiřování služeb v rámci cestovního ruchu a zlepšování jejich kvality, Propagace města Jičína a Spolupráce s partnerskými městy. Na jednu žádost lze získat dotaci maximálně do výše 15 procent finančních prostředků z celkového alokovaného objemu. Na poskytnutí dotace není právní nárok. Dodané žádosti ohodnotí členové komise pro cestovní ruch, kdy tak rozhodnou i o výši příspěvku, a platí, že pokud záměr získá v hodnocení méně než 20 procent, nebude podpořen žádnou částkou,“ dodává za město Jan Jireš.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.