Hasiči zasahovali u tří požárů, při jednom z nich vznikla škoda na osobním autě půl milionu korun

KRÁLOVÉHRADECKO – Hasiči mají stále plné ruce práce, a ne jinak tomu bylo i během včerejšího dne. Museli vyrazit k požáru motoru vozidla Mercedes, k plamenům ohně ve sklepních prostorech a také k požáru nákladního auta.

Na Hradecku musely přispěchat čtyři jednotky, krátce před devátou hodinou večerní, k požáru osobního vozidla Mercedes, ke kterému došlo v Novém Městě na dálnici D11. Hasiči požár motoru rychle zlikvidovali a poté také museli pomocí sorbetu odstranit uniklé pohonné hmoty. Zahoření pravděpodobně vzniklo kvůli technické závadě. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 500 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a Nového Bydžova, také za vydatné pomoci dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Jičínsku došlo k požáru ve sklepě rodinného domu v Hořicích. Krátce po půl druhé odpoledne museli místní profesionální i dobrovolní hasiči, za pomoci dobrovolné jednotky z Miletína spěchat do ulice Žerotínova. Při příjezdu na místo zjistily jednotky, že se jedná o zahoření koše na odpadky. Oheň byl rychle zlikvidován a zakouřené sklepní prostory byly odvětrány. Nedošlo jak ke zranění, tak k žádným škodám na majetku.

Na Trutnovsku hořelo, krátce před půl devátou ranní, v obci Odolov nákladní auto. Požár byl zlikvidován ještě před příjezdem jednotek na místo. „Došlo k drobnému úniku nafty, který hasiči pomocí sorbentu zlikvidovali. Hasiči na místě ošetřili řidiče, kterému se hasivo dostalo do očí,“ říká mluvčí hasičů Alena Žáková. K zahoření došlo pravděpodobně kvůli technické závadě, oheň způsobil na vozidle škodu za zhruba 10 tisíc korun. Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice a Malých Svatoňovic po odtahu vozidla uklidili silnici.