Na Novou radnici v Brně vyvěsili ukrajinskou vlajku

BRNO – Vedení města Brna jako symbol podpory a sounáležitosti vyvěsilo na Nové radnici ukrajinskou vlajku. Ta byla instalována dnes a povlaje jeden měsíc.

„Vojenskou agresi na území suverénního státu není možné v žádném případě tolerovat. Ať už se ji Rusko snaží zdůvodnit jakkoliv, pořád je to útok porušující mezinárodní právo a naší morální povinností je se proti tomu ohradit. Jsme také připraveni poskytnout humanitární pomoc ve formě, která bude zapotřebí,“ ujistila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.
Situace se Brna dotýká o to víc, že Charkov, ležící 50 kilometrů od hranic s Ruskem, je od roku 2008 partnerským městem. Radní proto na důkaz podpory vyvěsili ukrajinskou vlajku, k podpoře se přidala i některá divadla, jako Národní divadlo Brno, Divadlo Husa na provázku a Městské divadlo Brno. Vlajka přitom vlála již loni v létě, kdy se Brno jejím instalováním připojilo k oslavám 30 let od vyhlášení nezávislosti Ukrajiny. Dnes byl však symbol vyvěšen z jiných důvodů.