Policie dopadla hledaného recidivistu. Dvakrát prchal před policisty, naboural přitom i policejní vůz

TŘEBÍČ – Dramatické okolnosti předcházely zadržení sedmatřicetiletého muže z Jihlavska, po němž od loňského podzimu pátrali policisté. Uniknout hlídkám se mu tentokrát nepodařilo, i když přitom neváhal srazit policejní vůz. Muž byl obviněn ze tří trestných činů a hrozí mu deset let za mřížemi.

Celý případ začal v září loňského roku v Třebíči, když chtěli policisté zkontrolovali vůz Škoda Fabia. Řidič začal zběsile ujíždět, a přesto, že jej pronásledovalo několik policejních hlídek, se mu podařilo uprchnout. Přitom ještě stačil agresivně vytlačit ze silnice předjíždějící policejní vozidlo.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté vzápětí zjistili, že mají co do činění s mužem, který byl za trestnou činnost již opakovaně odsouzen, z posledního pobytu ve vězení byl propuštěn vloni na jaře. Kromě toho měl uložen i zákaz řízení. Po recidivistovi vyhlásili celostátní pátrání.

Dopadnout hledaného muže se jim podařilo minulý týden na Ostravsku, a to opět za dramatických okolností. „Muž před hlídkami ujížděl a jeho jízda skončila nárazem do policejního vozidla. Řidiče policisté zadrželi. Při prohlídce automobilu byly mimo jiné nalezeny drogy, finanční hotovost a plynová zbraň,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž skončil v policejní cele a vzápětí následovalo obvinění. „Sedmatřicetiletý muž byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní a při němž byla způsobena větší škoda, dále ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl vedoucí oddělení obecné kriminality Milan Špaček s tím, že zbraní se rozumí vozidlo, které muž neváhal proti policistům použít.

Obviněného muže eskortovali policisté do věznice. „Za uvedenou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Jana Kroutilová. Případ kriminalisté dále vyšetřují.