Smuteční síň se na čas uzavře, čeká ji rekonstrukce

VSETÍN – Z důvodu zatékání do smuteční obřadní síně na městském hřbitově přistoupí Vsetín k její opravě. Objekt bude muset být na pár týdnů mimo provoz, obřady bude zajišťovat sousední kostel Horního sboru Českobratrské církve evangelické.

V letech 2008 a 2009 prošla obřadní síň rekonstrukcí, nyní do ní však začalo zatékat přes venkovní schodiště a terasu. „Technické služby města Vsetína, jako provozovatel hřbitova, se situaci snažily řešit opakovanými drobnými opravami, které ovšem měly pouze dočasný efekt. Nyní musí přistoupit k rozsáhlejší rekonstrukci schodiště i terasy, aby už k dalšímu zatékání do objektu nedocházelo,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Obnovy se dočká také zdvihová plošina pro bezbariérový přístup imobilních návštěvníků. Tu totiž opakované zatékání také poškodilo. Opravit již nelze z důvodu havarijního stavu, proto přibude nová. Na rekonstrukci venkovního schodiště s terasou a výměnu plošiny uvolnilo město dva miliony korun. S realizací se počítá v druhé polovině letošního roku.