Výstavba bazénu za Lužánkami je v plném proudu

BRNO – Za Lužánkami právě probíhá výstavba plaveckého bazénu, který staví společnost Metrostav. Brno ještě schválilo drobné změny, které se týkají technického charakteru.

V Brně je nedostatek plaveckých ploch, z toho důvodu město přistoupilo k výstavbě nového bazénu, který vznikne v Městském plaveckém stadionu Lužánky a doplní 50metrový bazén, který zde již je. Areál se dočká modernizace a navýšení kapacity šaten, rekonstruováno bude i přilehlé parkoviště, pochozí lávka, schodiště a přístupové plochy, které budou bezbariérové.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Brno má málo plaveckých bazénů, některé děti musí jezdit na plavecký výcvik mimo naše město. Proto jsme chtěli vybudovat sportoviště, které Brňanům poskytne širokou nabídku plaveckých sportů. V bazénu půjde uskutečnit také mezinárodní plavecké soutěže,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.