Jihočeský kraj vydal stanovisko k ruskému vojenskému zásahu na Ukrajině

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeský kraj vydal stanovisko k ruskému vojenskému zásahu na Ukrajině. To vyšlo z dnešního jednání krajského zastupitelstva pod vedením hejtmana Martina Kuby. 

Jihočeský kraj, zvláště při uvědomění si zkušeností Československa z roku 1938 a 1968, odsuzuje ruský útok Ruska na Ukrajinu jako bezprecedentní zásah do integrity svobodné země. „Kraj přerušuje partnerskou spolupráci se Sverdlovskou oblastí Ruské federace. Jsme připraveni pracovat s vládou na pomoci lidem, kteří budou nuceni opustit své domovy,“ uvedl hejtman Martin Kuba na svém twitteru.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jihočeský kraj je podle hejtmana plně připraven spolupracovat s vládou České republiky na řešení případné migrační krize za účelem pomoci lidem, kteří budou nuceni opustit své domovy. Martin Kuba na svém twitterovém profilu také napsal, že o situaci na Ukrajině mluvil s Petrem Fialou a Vítem Rakušanem. „Deklaroval jsem jim, že hejtmani jsou připraveni spolupracovat s vládou na řešení všech problémů, které může přinést bezprecedentní útok Ruska na Ukrajinu. Shodli jsme se, že je nutné, aby byl nastaven tok informací mez Asociací krajů České republiky a vládou,“ dodal Kuba.

Od úterý již také před Krajským úřadem Jihočeského kraje visí ukrajinská vlajka. „Nad Krajským úřadem Jihočeského kraje jsme dnes vyvěsili ukrajinskou vlajku. Včerejší kroky Ruska už nelze akceptovat a reakce celého západního světa musí být razantní a jednotná. Naše vlastní historie nás musí varovat, kam až postupné tolerování takových kroků může vést. Jihočeský kraj bude případně přípraven pomáhat lidem, kteří by museli opouštět svoje domovy,“ uvedl hejtman Martin Kuba.