Kuchařky z českých a slovenských škol se setkaly při společném vaření

Zdroj: Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V prostorách školní kuchyně v Rožnově pod Radhoštěm se setkaly české a slovenské kuchařky, aby zdokonalily svůj um a naučily se přípravu nových jídel. Další setkání je plánováno na Slovensku, kde také proběhne křest společné knihy receptů.

Ve dnech 10. – 11. února proběhlo setkání Rožnova, Kysuckého Nového Mesta a českých a slovenských kuchařek ze školských zařízení v Základní škole 5. května. První den se zaměstnankyně učily s lektorem Vladimírem Hanzelkou připravovat nová, zdravá a chutná jídla z regionálních potravin, která by mohla být zařazena do jídelníčku mateřských a základních škol. Druhý den proběhlo školení vaření jídel v konvektomatech, kdy se účastnice dozvěděly, jak v nich správně připravovat pokrmy i jak se starat o údržbu.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„S našimi partnery se v rámci přeshraničního projektu potkáme ještě jednou a to na druhém společném vaření a školení v termínu 10. až 11. března 2022. Tentokrát se setkáme v Kysuckém Novém Městě. Tématem setkání bude opět společné vaření zdravých, chutných a moderních jídel pod dohledem slovenského odborného lektora,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica. Součástí setkání bude i křest nové knihy Zdravě a chutně, na kterém se podíleli oba partneři projektu. Publikace bude sloužit k inspiraci kuchařek, jak vařit z regionálních potravin pro malé strávníky.