Město hledá dodavatele na výukové prvky pro waldorfskou školu

BRNO – Ve Waldorfské škole Brno vznikne zatravněné atrium se třinácti výukovými prvky. Koncem minulého roku začaly stavební práce a bude zde usazeno devět již vybraných pomůcek. Město nyní hledá dodavatele pro zbylé čtyři.

„Zatravněné atrium Waldorfské školy Brno na Plovdivské ulici má sloužit k venkovní výuce. Proto bylo rozhodnuto, že se prostor mezi budovami upraví a osadí výukovými prvky, které budou žákům demonstrovat fungování zejména fyzikálních a přírodních jevů,“ řekl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý. Devět prvků je vybráno, nyní se hledá dodavatel na kukátkový dalekohled, zvukový sloup, větrník a vodní hranol. Na atriu již probíhají stavební úpravy, bude se sadit zeleň a přibyde to základní – výukové prvky. Vše bude bezbariérové. Prostor bude poté sloužit jako místo k setkávání žáků, venkovní výuce, trávení volného času o přestávkách i shromažďování rodičů. Hotovo by mohlo být za osm měsíců, město předpokládá, že získá dotaci ve výši 13 milionů korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.