Mezi Šternberkem a Dolním Žlebem jen padesátkou

ŠTERNBERK – Místní si nejspíš již všimli, že mezi Šternberkem a jeho místní části Dolním Žlebem je snížena povolená rychlost na padesátku. Důvodem je zejména zvýšený pohyb cyklistů a chodců v tomto úseku, ale i další faktory.

Městská policie Šternberk upozorňuje na skutečnost, že mezi Šternberkem a jeho místní částí Dolním Žlebem došlo k úpravě nejvyšší povolené rychlosti. Na silnici kolem autokempu mezi zastavěnými částmi města došlo místní úpravou v celém úseku ke snížení nejvyšší povolené rychlosti na 50 kilometrů za hodinu. Důvodem je zvýšený pohyb cyklistů a chodců v tomto úseku, v zimním období zde častěji bývá náledí a dochází i ke srážkám se zvěří. „Jízdní čas v celém úseku se tak prodlouží asi o 10 vteřin,“ objasňuje Městská policie Šternberk, takže řidiči se nemusí znepokojovat, že by se při dodržení předepsané rychlosti nějak významně opozdili.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.