Primátor píše dopis starostovi Černigova

HRADEC KRÁLOVÉ – Situace na Ukrajině se vyhrotila, primátor královéhradecké metropole nabízí pomoc partnerskému městu. Radní momentálně jednají o tom, jak pomoci občanům a obyvatelům válkou zasažené země.

I královéhradecká radnice sleduje aktuální dění na Ukrajině a chce nabídnout pomoc svému partnerskému městu Černigov. Dává dohromady objekty a byty v majetku města, které by mohly být k dispozici k případnému užívání. Na podporu země byla v úterý ráno také vyvěšena před magistrátem ukrajinská vlajka, následně byla zahájena diskuze o postoji Hradce Králové k tomu, co se aktuálně na Ukrajině děje. „Doufal jsem, že takové ráno, do kterého se dnes probudila Evropa, nenastane. Bohužel ruská invaze na Ukrajině sílí a vojska již podle některých médií dorazila do Černigova, našeho partnerského města. Již od úterý jsem se snažil telefonicky spojit se starostou města, bohužel se nám to zatím nepodařilo. Zároveň jsem proto odeslal email a dopis panu starostovi s nabídkou pomoci v jím určeném rozsahu,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.