Starší muž ze Zlína se zamiloval do údajné americké seržantky. Přišel o více než 2 miliony

ZLÍN – Láska přes internet vyšla draze čtyřiašedesátiletého muže ze Zlína. Ten během 5 měsíců zaslal údajné seržantce americké armády více než 2 miliony korun. Případ teď řeší zlínští kriminalisté.

Vše začalo loni v září, kdy se muž se ženou seznámil prostřednictvím internetové seznamky. „Představila se jako seržantka americké armády sloužící momentálně v Libyi. Tam měla přijít k velkému obnosu peněz, asi 3 600 000 dolarů, které neměla komu předat. Požádala proto muže ze seznamky, zda by mu mohla svoje peníze poslat s tím, že za tuto službu – převzetí balíčku s finančními prostředky – mu zaplatí polovinu z celé částky,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž souhlasil a zanedlouho ho kontaktovala přepravní společnost s tím, že je nejprve třeba uhradit poplatky související se zasláním balíku. Od loňského září do letošního ledna proto zasílal peníze podle pokynů. „Když mu došly vlastní úspory, půjčil si půl milionu korun od svého syna, kterému ale neřekl, na co peníze potřebuje. Poté si vzal půjčky od bankovních ústavů i nebankovních společností. Celkově zaslal minimálně 2 300 000 korun, částka ale může být ještě daleko vyšší, protože ji podvedený muž zatím přesně nespočítal,“ vylíčila Kozumplíková.

V lednu přestal muž na urgence o zaplacení dalších peněz reagovat a čekal na balíček s penězi. Když nedorazil, obrátil se v tomto týdnu na policii a podal trestní oznámení.

Neznámému pachateli hrozí nyní až 5 let za mřížemi. „Jedná se ovšem o sofistikovanou trestnou činnost přesahující do zahraničí, proto je v těchto případech velmi komplikované, často nemožné vypátrat pachatele,“ přiznává Kozumplíková.