Dala si prosecco a sedla za volat: Policii odmítala dechovou zkoušku s argumentem, že je voják

PRAHA – Po několika skleničkách prosecca sedla žena za volant a kličkovala Prahou 6. Strážníkům, kteří ji zastavili, i přes dohady nadýchala přes 2,5 promile. S podezřením na trestný čin ji předali do rukou Policie ČR.

Událost se stala 23. února ve večerních hodinách. Dvaačtyřicetiletá žena přejela v Nebušické ulici několikrát plnou čáru, a pak projela zatáčku v protisměru. K její smůle ji zaregistrovala hlídka městské policie. „Na modrý maják s výstražným znamením Stop řidička zareagovala až potom, co ji policisté předjeli,“ sdělila mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídka ji chtěla zkontrolovat, ale čekala ji sprcha nadávek. „Fakt toho nechte, na tohle nemáte žádné právo. Jsem voják,“ nesouvisle reagovala na žádost strážníků, aby podstoupila dechovou zkoušku. Ta ukázala hodnotu přes 2,5 promile. „Hlídce řidička přiznala prosecco, o odřeném blatníku tvrdila, že k poškození došlo před několika lety. Jedinou pozitivní zprávou byl její negativní test na drogy,“ dodala Ernestová s tím, že případ si převzala k dořešení státní policie.