Kultura se může rozběhnout! Kulturní dům Klobučan uvítá návštěvníky v moderním zázemí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Covidovou přestávku využili ve Valašských Kloboukách k opravám v kulturním domě Klobučan, který teď září novotou. Kompletní modernizací prošlo nejen přísálí, ale i sociální zařízení.

Během rekonstrukce se změnila celková dispozice přísálí. „Původní boxy se sedačkami a staré obložení nahradily věšákové stěny a prostor dostal novou vzdušnou koncepci zasedacího uspořádání, kterému odpovídá i vhodný nábytek. Namísto původních podhledů je dnes snížený strop se vzduchotechnikou včetně rekuperace,“ přiblížila mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nové vybavení a osvětlení získal i barový a pracovní pult. „V pozadí kuchyňky zdobí stěnu velkoplošná fototapeta, která na historické fotografii připomíná původní zástavbu Masarykova náměstí, konkrétně místa, kde stojí dnešní kulturní dům,“ přiblížil Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky. Vkusnou dekoraci, podobně jako pojetí celého interiéru, navrhl architekt Marek Zámečník.

V prostoru sociálního zařízení došlo k výměně rozvodů vody, elektroinstalace, obkladů i svítidel. Přibyla toaleta pro osoby se ztíženou schopností pohybu a všechny staré dveře nahradily nové s protipožární odolností.

Rekonstrukce vyšla na 4,2 milionu korun. Z toho 2,6 milionu městu přispělo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Přísálí – původní stav. Foto: město Valašské Klobouky
Foto: město Valašské Klobouky