Letní kino v Písku letos diváky nepřivítá. Čeká ho rekonstrukce

PÍSEK – Brány letního kina zůstanou letos pro diváky zavřené. Místo filmových projekcí a koncertů tu bude panovat čilý stavební ruch. Na jaře se totiž začne s jeho rekonstrukcí.

Stavební úpravy stávajících objektů v areálu kina by měly začít v březnu nebo dubnu a hotovy budou do devíti měsíců. „Rekonstrukce se dočká například hlediště, pódium nebo zázemí pro účinkující. Akci jsme vysoutěžili za 22,1 milionu korun bez DPH, to je méně, než jsme předpokládali,“ řekla starostka Eva Vanžurová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dojde zde k vybudování ocelového přístřešku v horní části hlediště o ploše 265 metrů čtverečních, rekonstrukce promítárny a jejích bočních podzemních traktů. V rámci stavebních úprav budou také kompletně zrekonstruovány stávající zpevněné plochy v areálu. Počítá se také s odstraněním mobilního kiosku, který ve zhruba ve stejném místě nahradí nový objekt pro občerstvení a pokladnu.

Stav letního kina je i přes každoroční údržbu a pravidelné revize ve špatném stavu. „V nevyhovujícím stavu je pódium, plátno, ale i zázemí pro diváky a účinkující. Už minulý rok se tu nepromítalo a konaly se zde jen některé venkovní akce. Příští rok budou diváci chodit do moderního letního kina, které bude odpovídat současným požadavkům. V plánu je využívat letní kino také pro pořádání koncertů nebo jiných venkovních akcí,“ uvedl mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.