Nehodu, kterou způsobil v Náměšti couvající náklaďák, řeší policisté jako nedbalost

TŘEBÍČ – Kriminalisté vyšetřují dopravní nehodu, k níž došlo v úterý v Náměšti nad Oslavou. Couvající náklaďák uvolněný z odtahového vozidla narazil do několika osobních aut a zastavil ho až náraz do domu. Případ řeší kriminalisté pro podezření z trestného činu.

Neobvyklá dopravní nehoda se stala v úterý 22. února, psali jsme o tom zde. Z odtahového vozidla se uvolnil nákladní vůz. „Důkladným šetřením na místě kriminalisté zjistili, že se při tažení nákladního vozidla přetrhly čtyři zajišťovací pásy a následně se odtahované vozidlo uvolnilo z odtahových brýlí,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nákladní vozidlo začalo sjíždět z kopce směrem k zástavbě rodinných domků, přímo na auta, která stála za ním. Jeden řidič se stihl vyhnout, dva další už tolik štěstí neměli. Náklaďák obě vozidla postupně naboural, což odnesl zraněním řidič jednoho z vozů a jeho spolujezdec.

Ale tím to neskončilo. „Před rodinným domem nákladní auto narazilo do zaparkovaného osobního vozidla, které odhodilo na obytnou část rodinného domu, a poté zadní částí narazilo do domu. Přitom zbouralo obvodové zdi obytné části rodinného domu a zůstalo stát,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté případ řeší pro podezření z trestného činu ohrožení z nedbalosti. „Zatím nepadlo obvinění konkrétní osoby. V případě prokázání viny může pachateli hrozit trest odnětí svobody v trvání až pěti let,“ dodala Dana Čírtková.