Vážné požáry v Blansku a Bzenci: Hasiči uchránili hodnoty za 11 miliónů korun

BLANSKO, HODONÍN – Během pátku zasahovali jihomoravští hasiči u dvou vážnějších požárů v Blansku a Bzenci. Podařilo se jim svými zásahy uchránit hodnoty ve výši 11 miliónů korun.

K prvnímu z těchto zásahů vyjely jednotky po sedmnácté hodině do ulice Sloupečník v Blansku. V době příjezdu blanenské profesionální jednotky zde hořelo uskladněné dřevo a střecha blízkého objektu. Na místě byl popálený muž, kterého ošetřila a k dalšímu ošetření do nemocnice převezla posádka záchranné služby. „Hasiči požár dostali pod kontrolu třemi vodními proudy během 10 minut. Po částečném rozebrání konstrukcí a dohašení lokálních ohnisek požár v 18:49 hodin zlikvidovali. Vyšetřovatel zde předběžně odhadl škodu způsobenou požárem na 400 tis. korun. Uchráněné hodnoty vyčíslil na 6 milionů korun,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

K druhému vážnějšímu pátečnímu požáru spěchali hasiči před devatenáctou hodinou na Hodonínsku. V Bzenci hořelo uvnitř garáže. Hasiči požár lokalizovali jedním vodním proudem během pár minut. Účinky požáru však vážně poškodily zaparkovaný karavan a osobní automobil. „Škodu způsobenou požárem předběžně vyšetřovatel odhadl na 5 milionů korun. Ve stejné výši pak vyčíslil i uchráněné hodnoty,“ doplnil Venclovský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.