Brno shromažďuje materiální pomoc pro Lvov

BRNO – V západoukrajinském Lvově jsou nyní potřeba spacáky, deky a karimatky. Ty shromažďuje město a žádá obyvatele o jejich pomoc.

„Už od čtvrtka vidím a vnímám obrovskou míru solidarity a chuť Brňanů pomáhat Ukrajině a jejím statečným obyvatelům. Ode dneška se můžete zapojit také do hmotné pomoci. Shromažďujeme spacáky, deky a karimatky, které můžete odevzdat ve vybraných sběrných střediscích odpadu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Díky komunikaci se Lvovem tak radní přesně vědí, co tam potřebují. Jiné věci nemají dárci nosit, není možné je skladovat. Vedení města také jedná o uzavření partnerství s tímto městem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Spacáky, deky a karimatky se ve sběrných střediscích budou uchovávat ve speciálních kontejnerech RENAB, nebude tak nutná překládka a náklad rovnou poputuje k hranicím, odkud bude dopraven přímo do Lvova. Od dnešního dne tak můžete nosit potřebné věci do sběrných středisek Veveří, Hapalova, Okružní, Dusíkova, Ukrajinská a Sochorova.