Opilý mladík pomočil v Praze policejní auto

PRAHA – Dva opilí mladíci si udělali v noci na Václavském náměstí zábavu. Nejdříve poškodili dopravní značku, pak jeden z nich pomočil policejní auto a druhý jej u toho natáčel. Nezapomněli se ohánět otcem na kriminálce a penězi. Jejich chování budou řešit úředníci.

Na linku 156 zavolal kolem půl druhé ráno svědek, kterému se nelíbilo chování dvou pětadvacetiletých mužů. Kamerový systém je zachytil při ničení dopravní značky na náměstí. Policie za nimi vyrazila a zastihla je akorát ve chvíli, kdy jeden z nich močil na policejní auto. Druhý jej natáčel na mobil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vysvětlení bylo z jejich strany prosté. Prý popíjeli alkohol a přišlo jim vtipné ‚vrhnout se‘ na dopravní značení. Mimo jiné také zaznělo: ‚No a co má bejt, tak já to všechno zaplatím,‘ “ sdělila mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

Pak ale změnili názor a zahrnuli policisty vulgárními výrazy a výhrůžkami otcem na kriminálce. Dechová zkouška ukázala pozitivní výsledky 1,74 a 1,21 promile alkoholu. „Když mělo dojít na projednání přestupků s finančním postihem, platit se mladíkům najednou nic nechtělo. Přestupky proto strážníci oznámili správnímu orgánu,“ dodala Seifertová.