VIDEO: Policisté vyšetřují tragickou nehodu osobního a nákladního auta u obce Kratochvilka

BRNO-VENKOV – V pondělí před polednem se stala vážná dopravní nehoda osobního a nákladního auta u obce Kratochvilka na Rosicku. Jedna žena na místě zemřela, dva další lidé se zranili.

Hasiči v pondělí zasahovali u tragické dopravní nehody osobního a nákladního automobilu u obce Kratochvilka. K nehodě došlo na komunikaci druhé třídy mezi Babicemi u Rosic a Kratochvilkou. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky se pod těžkým nákladním autem utrhla část krajnice, vůz se dostal do smyku a přejel do protisměru. Zde se střetl s protijedoucím osobním vozem, ve kterém cestovali tři lidé. „Z osobního auta hasiči vyprostili dvě zraněné ženy. Jednu z nich hasiči resuscitovali, ale na místě zraněním podlehla. Druhá byla po ošetření transportována do nemocnice. Také třetí cestující z osobního vozu skončil v péči posádky záchranné služby a následně byl odvezen k další péči do nemocnice,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Řidič nákladního auta zůstal po ošetření na místě. „Hasiči zajistili místo nehody proti případnému vzniku požáru a informovali orgán životního prostředí o úniku provozních kapalin z nákladního vozu do půdy. Po vyšetření nehody začali po 15. hodině s úklidem vozovky,“ dodal Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.