Potyčka dvou mladých mužů skončila vytáhnutím nože

BRNO – V Řečkovicích měli neshody dva muži, kteří se spolu poprali a mladší z nich poté vytáhl i nůž. Republiková policie vyloučila spáchání trestného činu, případ dořeší správní orgán.

Svědek přivolal hlídku na místo souboje, kde se popral jednadvacetiletý muž s třiatřicetiletým. Nejprve létaly pěsti, poté mladší začal svého soka ohrožovat nožem. Strážníci začali pátrat po muži se zbraní a nedaleko ho také spatřili. Ten začal před nimi utíkat, hlídka ho ale dostihla a spoutala. Manipulaci s kapesním nožem přiznal. „Svůj čin omlouval tím, že měl ze staršího muže strach, jelikož ho po souboji pronásledoval a on ho chtěl od dalšího výpadu odradit,“ upřesňuje tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Přivolaná republiková policie neshledala spáchání trestného činu, hlídka proto případ předala správnímu orgánu jako podezření z přestupku proti občanskému soužití.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.