Slovácké divadlo uspořádalo materiální sbírku pro Ukrajinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Materiální pomoc Ukrajině mohou dnes poskytnout všichni dobrovolníci z Uherského Hradiště a okolí. Stačí dnes 28. února mezi 13. a 17. hodinou dorazit na Malou scénu Slováckého divadla, kterou najdete v podchodu od Mariánského náměstí. Sbírku inicioval skaut a člen divadelního souboru Pavel Šupina.

Na Ukrajině by zvlášť ocenili spacáky, karimatky, škrtidla a tlakové obvazy na zastavení krvácení, dezinfekční prostředky, lékárničky a léky, především pak proti bolesti a na nachlazení, na popáleniny či protizánětlivé prostředky. Žádané jsou případně i balistické vesty, přilby a rukavice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zapotřebí je i základní drogistické zboží, jako jsou zubní pasty, kartáčky, dámské potřeby, kapesníky, toaletní papíry, mýdla, vlhčené ubrousky, plenky pro děti, dezinfekce i malé lahvičky mýdla. Pro děti čekající ve frontách na ukrajinské straně hranice jsou potřeba Sunary, dětské výživy, piškoty a kaše. Vhodné je přinést i konzervy s jídlem, nikoliv však zavařeniny. Oblečení je v současné chvíli dostatek.