Tornádová teta Bára teď pomáhá maminkám a dětem prchajícím z Ukrajiny

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Od pátku se snaží dobrovolnice Barbora Zdráhalová, která od loňského července pomáhá lidem v obcích postižených tornádem – Tornádově pomáhat s převozy, ubytováním a zajištěním základních životních potřeb pro prchající rodiny s dětmi.

O energické „tetě Báře“ jsme psali v článku. Už se jí podařilo ubytovat více jak 16 rodin a dalších 12  ukrajinských rodinje na cestě. Veškerá pomoc, která se shromáždí na transparentním účtu číslo 302936007/0300, půjde na pomoc lidem z Ukrajin, kteří už jsou u nás v bezpečí – na jídlo, zdravotní péči, dokumenty, oblečení atd, „Doposud se mi dařilo veškerou hmotnou pomoc zajistit sponzorsky a věřím, že to tak i zůstane,“ řekla Barbora Zdráhalová. Ale peníze jsou také potřebné, protože aktuálně je potřeba například vojenské helmy, ochranné vesty a jiné dostat pro maminky a tatínky dětí za hranice, a to se zle shání. Stejně tak nikdo zdarma nikoho neošetří, čerstvé pečivo denně vozit není nikdo schopen a musí si je tedy za něco koupit. Jejich platební karty nefungují. „Zkoušeli jsme na Slovensku i u nás marně. Takže kdo chcete pomoci, máte možnost na tento transparentní účet číslo 302936007/0300 a já vám předem děkuji za všechny, kterým Vaše pomoc pomůže! Moc a moc děkuji,“ doplnila Bára.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.