Tragický střet nákladních aut na dálnici D2: Zahynul pracovník údržby dálnice

BŘECLAV – Vážná dopravní nehoda dvou nákladních automobilů se stala v úterý kolem půl jedenácté na 21. kilometru dálnice D2 u obce Velké Němčice. Dálnice byla ve směru na Břeclav uzavřena. Jedno z vozidel patřilo k údržbě dálnic,  jeden z jejich pracovníků na místě zemřel, dva byli zraněni. Na dálnici přistál vrtulník záchranné služby.

Tři profesionální jednotky hasičů vyjely k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů na 21. kilometru dálnice D2 u obce Velké Němčice. Šlo o nehodu, při které kamion smetl vozidlo s vozíkem Správy a údržby dálnic 7 Podivín. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky bude za nehodou nejpravděpodobněji nevěnování se řízení jednoho z šoférů. Při nehodě došlo k usmrcení jednoho a zranění dvou pracovníků. „K nehodě kamionu a nákladního vozu vyslalo naše operační středisko dnes dopoledne na dálnici D2 vrtulník, lékaře, dvě záchranářské posádky a inspektora provozu. Zdravotníci resuscitovali jednoho muže, bohužel přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce, podlehl vážným zraněním. V péči jsme dále měli tři osoby, které utrpěly středně těžká zranění. Po ošetření jsme je převezli do dvou brněnských zdravotnických zařízení, do Fakultní nemocnice u svaté Anny a do Úrazové nemocnice v Brně,“ informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Opravdu velmi žádáme řidiče především kamionů, aby věnovali pozornost řízení. Před hodinou právě kamion naboural na 21. kilometru D2 ve směru z Brna na Bratislavu do dvou našich aut údržby. Jednoho dálničáře zabil a jednoho zranil. Prosím dívejte se před sebe, jsou tam naši lidi. Děkuji,“ uvedl mluvčí ŘSD Jihomoravského kraje Jan Rýdl. Provoz na dálnici D2 směrem na Bratislavu byl asi do 14 hodin veden jedním jízdním pruhem, pravý pruh byl zastavený.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.