Začínají přípravné práce na stavbě Palačovské spojky

VSETÍNSKO – Ředitelství silnic a dálnic ČR se chystá už tento týden začít s přípravnými pracemi na stavbě „I/35 Lešná – Palačov“. Provádět se bude skrývka ornice, kácení dřevin a záchranný archeologický průzkum. Informovala o tom mluvčí zlínské správy ŘSD Lucie Trubelíková.

Cílem stavby Palačovské spojky je převedení dopravy z velmi vytížené trasy silnice I/35 na novou čtyřpruhovou komunikaci I/35 s napojením na dálnici D48 u Palačova. Plánovaná silnice nejvíce uleví městu Hranice a také obcím, přes které je nyní vedena doprava po silnici I/35, tedy Hustopeče nad Bečvou, Milotice nad Bečvou, Teplice nad Bečvou.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Aktuálně probíhá výběrové řízení na hlavního zhotovitele stavebních prací. „Jedná se o novostavbu komunikace I/35 mezi obcemi Lešná a Palačov, rekonstrukci dálnice D48 Dub – Palačov a novou mimoúrovňovou křižovatku silnic D48 a I/35 – MÚK Palačov,“ přiblížila Trubelíková. Pokud vše půjde plánu, řidiči se tudy poprvé projedou v roce 2025.

Foto: ŘSD