Požár domu obrátil záchranáři život naruby

PELHŘIMOV – Postavit se za svého kamaráda se rozhodli záchranáři z Vysočiny. Po ničivém požáru rodinného domu se on i jeho blízcí ocitli v těžké životní situaci. Jeho kolegové zorganizovali sbírku, do které může přispět každý a pomoci tak rodině překonat náročné období.

I záchranáři se mohou v životě dostat do situace, kdy potřebují pomoci. A právě to se stalo zdravotnickému záchranáři Honzovi, který pracuje na výjezdové základně v Humpolci. Do života jeho rodiny zasáhl v neděli 6. února ničivý požár. Všech osm členů domácnosti se tak ocitlo v situaci, kterou si dokáže představit jen málokdo. Polovina domu je  zničena požárem, druhá polovina vodou. Dům je neobyvatelný a čeká ho dlouhá a nákladná rekonstrukce.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V práci je Honza zodpovědným kolegou a kamarádem, v osobním životě pak skvělým manželem a otcem šesti dětí. „Je to hodný kluk, k pacientům se chová velice slušně, vlídně a empaticky. V kolektivu je velmi oblíbený, nikdy nezkazí žádnou legraci. Když potřebuje někdo poradit, pokaždé rád nabídne svou pomoc jak v profesním, tak i v soukromém životě,“ říká vrchní sestra ZZS KV oblasti Pelhřimov Lenka Pospíšilová.

Každý může pomoci

Pomocnou ruku podali Honzovi kolegové. „My všichni, kolegové i vedení Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, jsme se rozhodli Honzu postavit zpátky na nohy a pomoci mu překlenout období, které bude nejen psychicky, ale především finančně velmi náročné,“ dodává mluvčí záchranné služby Petr Janáček.

Ve spolupráci s Asociací zdravotnických záchranných služeb ČR a Nadačním fondem Kryštůfek vznikla veřejná sbírka, do které se může zapojit každý, kdo by rád pomohl. Sbírka potrvá od 1. března do 31. května. Přispět můžete libovolnou částkou na sbírkový účet Nadačního fondu Kryštůfek: • 2601650761/2010 Fio banka a.s., • platbu identifikujte textem ve zprávě: „ZZS VYSOCINA“.

Foto: HZS Kraje Vysočina
Foto: HZS Kraje Vysočina