Při dopravně bezpečnostní akci odhalili policisté přes 300 přestupků a uložili pokuty za více než 200 tisíc korun

KRÁLOVÉHRADECKO – Napříč celým krajem včetně dálnice D11 probíhaly kontroly řidičů motorových vozidel. Mezi nejčastější provinění šoférů patřila nedovolená rychlost, jízda pod vlivem alkoholu či drog a to nebyly zdaleka jediné hříchy, kterých se řidiči dopustili.

Kontroly proběhly 11.,18., a 25. února. Policejní hlídky při nich zkontrolovaly celkem 680 šoférů, z nich se 352dopustilo přestupku. Celkem 297 řidičů dostalo na místě pokutu v hodnotě dosahující téměř 235 tisíc korun, 55 hříšníků ještě dořeší správní orgán.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté s nejvyšším počtem a to 280 odhalili řidiče, kteří porušili nejvyšší dovolenou rychlost, za což uložili pokuty v celkové výši přesahující 190 tisíc korun, zbylé přestupce postoupili k projednání,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová. Mezi další zjištěné přestupky patřila jízda pod vlivem alkoholu a drog, jízda při, které drželi řidiči mobilní telefon v ruce, nezapnuté bezpečnostní pásy, špatný technický stav auta, nebo jízda bez dálniční známky.