Program hvězdárny potěší v březnu i nejmenší

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Krásy noční oblohy obdivujeme poměrně často, ale málo z nás se v souhvězdích vyzná. Jaká vlastně můžeme pozorovat v zimě? A kolik toho o vesmíru vědí vaše děti? Dva březnové pořady hvězdárny nabízí jedinečnou možnost vzít za poznáním celou rodinu.

Krásy skutečné noční oblohy budou na programu 2. března v 19.30 hodin. Pokud bude jasno, využijete Měsíce v novu a z terasy uvidíte viditelná souhvězdí zimní oblohy. Přenosné dalekohledy k průzkumu objektů vzdáleného vesmíru vám umožní vidět propastný rozdíl v pozorování přes okulár a při použití digitálního fotoaparátu. V druhé části pořadu pak pro srovnání ty samé objekty navštívíte virtuálně v digitálním planetáriu, kde by se odehrával celý pořad v případě, že by bylo zataženo.

Dětem od tří do šesti let je určen pořad Vesmír pro mrňata. Na povídání o vesmíru proložené pohádkami, ve kterém děti hledají odpovědi na otázky, jak je to v pohádce a jak doopravdy, se vydejte do kinosálu Hvězdárny a planetária v Českých Budějovicích 19. března od 15. hodin